torsdag 12 november 2009

Jordgubbs- eller Hallonmousse

450g hallon eller jordgubbar. (Ca 1 liter.)
3 msk pressad citronsaft
4 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde

Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta. Ha i 2 tsk citronsaft.
Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
Vispa grädden inte allt för hårt.
Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt. Rör ner gelantinet i bärpurén. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
Blanda till sist ner grädden.
Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat innan man kan fylla en tårta.

1 kommentar:

  1. Hej! Ville bara göra dig uppmärksam på att du skrivit 3 MSK citronsaft först och sen i texten står det TSK.
    Ses!

    SvaraRadera