100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
ägg
pärlsocker
mandelmassa
smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
ägg
pärlsocker
mandelmassa
smör
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kvarg , saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut som om du gjorde vanliga bullar.
Brad smör på degen och riv sedan mandelmassa över degen. Rulla ihop och skär ut bullar och lägg i bullformar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Brad smör på degen och riv sedan mandelmassa över degen. Rulla ihop och skär ut bullar och lägg i bullformar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar