Andra middagstipset blir....
Köttfärspaj:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk vatten
- Mät upp mjölet i en bunke.
- Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ sedan i kylskåp i ca 30 min.
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin (jag hade rött matlagningsvin)
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk oregano
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1 dl riven ost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka löken och vitlöken och fräs ihop med köttfärs i smör.
- Rör i tomatpuré, vin, sambal oelek, salt och oregano. Låt stå och fräsa i några minuter.
- Vispa ägg, mjölk och mellangrädde.
- Förgrädda pajen i ca 10 min. Fyll sen pajen med färsblandningen och häll på äggsmeten.
- Strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min.
- Servera med sallad.
Smaklig måltid!
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk vatten
- Mät upp mjölet i en bunke.
- Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ sedan i kylskåp i ca 30 min.
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin (jag hade rött matlagningsvin)
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk oregano
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1 dl riven ost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka löken och vitlöken och fräs ihop med köttfärs i smör.
- Rör i tomatpuré, vin, sambal oelek, salt och oregano. Låt stå och fräsa i några minuter.
- Vispa ägg, mjölk och mellangrädde.
- Förgrädda pajen i ca 10 min. Fyll sen pajen med färsblandningen och häll på äggsmeten.
- Strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min.
- Servera med sallad.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar