torsdag 25 februari 2010

Nästa middag =)

Andra middagstipset blir....
Köttfärspaj:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör

2 msk vatten


- Mät upp mjölet i en bunke.
- Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna.

- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ sedan i kylskåp i ca 30 min.


Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

1 msk smör
3 msk tomatpuré

1 dl rött vin (jag hade rött matlagningsvin)

2 tsk sambal oelek

1 tsk salt

1 tsk oregano

3 ägg
2 dl mjölk

1 dl mellangrädde

1 dl riven ost

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka löken och vitlöken och fräs ihop med köttfärs i smör.

- Rör i tomatpuré, vin, sambal oelek, salt och oregano. Låt stå och fräsa i några minuter.

- Vispa ägg, mjölk och mellangrädde.

- Förgrädda pajen i ca 10 min. Fyll sen pajen med färsblandningen och häll på äggsmeten.

- Strö över osten.

- Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min.

- Servera med sallad.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar