Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk vatten
- Mät upp mjölet i en bunke.
- Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ sedan i kylskåp i ca 30 min.
Fyllning:
300 g laxfilé
500 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm riven muskotnöt
4 ägg
3 dl mjölk
Citronklyftor till serveringen
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tina spenaten och pressa ur vattnet. Finhacka löken och fräs löken och spenaten med hälften av smöret. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Lägg ur spenaten på ett fat.
- Skär laxen i tärningar. Stek laxen hastigt i samma panna som du använde till spenaten i resten av smöret.
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg sedan spenat och lax i pajformen.
- Häll över äggsmeten och grädda pajen i mitten av ugnen i 35-40 min.
- Servera med sallad och citronklyftor.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar