PASTA MED BACONSÅS!
250 g Bacon
2 små purjolökar
1 krm curry
2 krm gurkmeja
½ hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche
Salt
Peppar
250 g Bacon
2 små purjolökar
1 krm curry
2 krm gurkmeja
½ hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche
Salt
Peppar
- Skär baconen i mindre bitar och fräs en liten stund i en panna på medelvärme. Lägg baconen på en tallrik och ställ åt sidan.
- Skölj och hacka purjolöken.
(Tips: Purjolök är en grönsak som är svår att skölja. Kan lätt finnas gruskorn som hamnar i maten. Hacka purjolöken och lägg sedan i en bunke fylld med vatten. Låt stå så i några minuter så kommer alla gruskorn lägga sig i botten och purjolöken flyter uppe vid ytan. Då är du garanterad att inte få gruskorn i maten ;-) )
- Fräs purjolöken i lite smör tills den får en gyllene färg. Den ska dock inte bli knaperstekt.
- Tillsätt kryddorna i purjolöken och fräs ihop i 1 minut.
- Häll därefter ner baconen bland purjolöken och låt allt fräsa i nån minut på medelvärme.
- Häll i creme fraischen och buljong tärningen och rör runt ordentligt.
- Låt såsen koka i 5 min och smaka sen av med salt och peppar.
(Tips: Tänk på att creme fraiche har en tendens att stänka ordentligt när den kokar så ha gärna lock på såsen och medelvärme. )
- Skölj och hacka purjolöken.
(Tips: Purjolök är en grönsak som är svår att skölja. Kan lätt finnas gruskorn som hamnar i maten. Hacka purjolöken och lägg sedan i en bunke fylld med vatten. Låt stå så i några minuter så kommer alla gruskorn lägga sig i botten och purjolöken flyter uppe vid ytan. Då är du garanterad att inte få gruskorn i maten ;-) )
- Fräs purjolöken i lite smör tills den får en gyllene färg. Den ska dock inte bli knaperstekt.
- Tillsätt kryddorna i purjolöken och fräs ihop i 1 minut.
- Häll därefter ner baconen bland purjolöken och låt allt fräsa i nån minut på medelvärme.
- Häll i creme fraischen och buljong tärningen och rör runt ordentligt.
- Låt såsen koka i 5 min och smaka sen av med salt och peppar.
(Tips: Tänk på att creme fraiche har en tendens att stänka ordentligt när den kokar så ha gärna lock på såsen och medelvärme. )
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar